Seminar Urus Harta 2018

Pelajari 4 Langkah Urus Harta Secara Holistik Dan Patuh Shariah Dari Salah Seorang Licensed Financial Planner di Malaysia

Assalamualaikum,

Nama saya Suzardi Maulan, juga dikenali sebagai Pakdi.

Saya merupakan seorang licensed financial planner. Maklumat lanjut tentang saya akan diberitahu kemudian. Sekarang saya tengah cari individu-individu yang sudah 'ready' untuk hadir ke seminar ini.

Mereka ialah individu yang menepati salah 1 dari 5 kritera berikut:

+ Mereka yang dah cukup emergency fund di tangan dan sudah bersedia untuk membuat pelaburan.

+ Mereka yang mahu tahu dengan tepat siapakah waris mereka yang berhak ke atas harta mereka. Macam ada rumah. Ikut faraid siapa waris yang dapat, dan berapa % waris dapat mengikut situasi masing-masing?

+ Mereka yang sedar mati itu boleh datang bila-bila masa dan mahu urusan hutang-piutang dapat diselesaikan dengan secepat mungkin.

+ Mereka yang dah penuh simpanan ASB dan mahu mencari peluang pelaburan yang lain.

+ Mereka yang sibuk dengan kerjaya dan pengetahuan yang betul untuk menguruskan hal ehwal kewangan peribadi dan mahu khidmat seorang licensed financial planner.

Sekiranya tuan-puan adalah salah seorang yang mempunyai kriteria di atas, maka andalah yang kami cari.

Saya jemput kalian untuk hadir ke kelas separuh hari berikut:

Seminar Urus Harta 2018
Maklumat Kelas 

Tarikh / Hari : 3 Mac 2018 - Sabtu

Masa : 9 pagi - 12:30 tengah hari (separuh hari sahaja)

Yuran : RM 450 seorang

Lokasi : Kuala Lumpur

Apa Perlu Bawa : Buku nota, pen, kertas, kalkulator, laptop yang cukup bateri (optional), atau telefon pintar bersama data (optional).

Maklumat & lokasi kelas yang tepat di Kuala Lumpur itu akan dimaklumkan kepada peserta berdaftar sahaja supaya tidak ada yang mendaftar walk-in.

Makanan TIDAK disediakan.

Apa Yang Tuan-Puan Dapat Lepas Hadir Ke Kelas Ini?

Sekurang-kurangnya selepas seminar dapat belajar 5 perkara:

#1 Dapat kenal diri sendiri jatuh dalam kategori pelabur yang mana? Pelabur yang suka naik roller-coaster atau jenis slow and steady.

#2 Ada rumah. Jadi dapat tahu, bagaimana rumah dapat dibahagikan mengikut hasrat kita dan keperluan orang yang kita sayang tanpa risau  melanggar hukum faraid.

#3 Dapat tahu bagaimana penama atau pentadbir dapat menyelaikan hutang-piutang secepat 6 bulan selepas kematian.

#4 Apa lagi peluang pelaburan yang ada selain produk pelaburan yang biasa didengar macam unit trust, hartanah atau melabur saham sendiri?

#5 Bagaimana untuk mendapatkan customized financial solutions di Malaysia. Ibaratnya macam beli baju di kedai jahit tailor-made berbanding beli baju yang hanya dilabel saiz S, M, L, XL.

Dan banyak lagi sebab sesi kelas ini adalah berkonsepkan "anda tanya, licesend financial planner jawab".

Pakdi Ni Siapa Sebenarnya?

Saya merupakan seorang licensed financial planner yang berdaftar dengan Suruhanjaya Sekuriti Malaysia. Saya memiliki sijil profesional Islamic Financial Planner (IFP). Saya antara sebahagian kecil perunding kewangan yang fokus kepada fee-based advisory services seterusnya mewakili klien untuk mendapatkan solusi kewangan yang sesuai. Lanjut klik dan baca sini.

Pakdi Ada Testimoni?

Tidak ada kerana saya menghargai privacy semua peserta dan klien.

Tuan-puan suka saya gunakan gambar, dedahkan maklumat peribadi dan situasi kewangan kewangan tuan-puan untuk diketahui oleh ramai orang?

Kelas di KL? Kenapa Tak Buat Di Tempat Saya?

Ada peserta yang datang dari pantai timur. Datang suami dan isteri.

Ada juga ibu tunggal yang datang dari selatan tanah air. Yang paling jauh adalah dari Sarawak.

Peserta yang baru habis belajar dan belum ada kerja lagi pun dah hadir ke kelas ini.

Mereka semua datang mencari ilmu. Mendatangi tempat ilmu supaya ada keberkatannya. Maka saya yakin tuan-puan juga adalah individu seperti itu.

Bonus!

Semua peserta seminar akan mendapat complimentary appointment session. Sesi temujanji ini kebiasaannya berlangsung antara 60-90 minit.

Ini adalah ruang untuk bertanyakan soalan yang lebih privasi dan penyelesaian yang lebih customized.

Maklumat Seminar Urus Harta 2018 

Tarikh / Hari : 3 Mac 2018 - Sabtu

Masa : 9 pagi - 12:30 tengah hari (separuh hari sahaja)

Yuran : RM 450 seorang

Lokasi : Kuala Lumpur

Apa Perlu Bawa : Buku nota, pen, kertas, kalkulator, laptop yang cukup bateri (optional), atau telefon pintar bersama data (optional).

Maklumat & lokasi kelas yang tepat di Kuala Lumpur itu akan dimaklumkan kepada peserta berdaftar sahaja supaya tidak ada yang mendaftar walk-in.

Makanan TIDAK disediakan.

Tidak ada early bird. Datang seorang, datang berdua, bertiga pun harganya sama. Kerusi adalah terhad. Pendaftaran penuh kami terus tutup.

Pendaftaran Telah Ditutup